Valmista terveellisempiä aterioita lapsille

Valmista terveellisempiä aterioita lapsille

Usein lapset ovat hieman nirsoja terveellisen ruoan suhteen, eikä terveelliset vaihtoehdot meinaa millään mennä lapsilla alas. Kuitenkin on mahdollista tehdä lapsillekin maistuvaa terveellistä ruokaa, jota lapset saattavat haluta lisää ja lisää. 

Terveellinen ruoka voi myös olla helppoa valmistaa, eli ei vaadi välttämättä hirveitä huippukokin taitoja, vaan myös aloitteleva ja normaali ruoanlaittaja voi helposti onnistua. Siksi ei kannatakaan pelätä kokeilemista. Luultavasti et epäonnistu, vaan saat luotua hyvää ja maukasta ruokaa. 

Valitse vihannekset ja kasvikset, joita olet käyttänyt aiemminkin

Jos olet epävarma kokki ja haluat varmasti onnistua, ota aluksi käsittelyyn vihannekset ja kasvikset, joita olet käyttänyt aiemmin. Esimerkiksi peruna, tomaatti, kurkku, bataatti, kesäkurpitsa. Ne ovat helppoja hyödynnettäviä ja usein niitä on vaikea mokata. 

Voit laittaa monenlaisia kasviksia sekaisin samaan ruokaan. Esimerkiksi peruna ja bataatti käyttäytyvät kypsennettäessä melkein samalla tavalla ja siksi niitä on molempia helppo käyttää samaan aikaan. Voitkin siis tehdä esimerkiksi perunaranskalaisten seassa bataattiranskalaisia tai lohkoperunoiden kanssa bataattilohkoja. Laadukkaat kattilat auttavat myös lopputuloksen onnistumisessa.

Paistamalla kasviksia pienessä määrässä rasvaa saa niistä paljon makoisampia ja lapset, sekä aikuiset luultavasti pitävät niitä paljon maukkaampina. Kasvikset myös vaihtavat hieman ulkonäköään ja lasten ennakkoluulot niitä kohtaan saattavat olla pienempiä ja näin ollen he syövät mielellään tekemääsi ruokaa. 

Tee lapsille terveellisempää limonadia itse

Kaupan limonadit ovat käytännössä aivan täynnä sokeria ja näin ollen todella epäterveellisiä kenelle tahansa. Onneksi on mahdollista itse tehdä terveellisempää limonadia helposti. Sodastream hiilihapotuslaitteella saat helposti tehtyä esimerkiksi itse tehdystä, sokeroimattomasta tai vähäsokerisesta mehusta maukasta ja ennenkaikkea terveellisempää limonadia lapsille. Lapset varmasti pitävät marjojen mausta ja sokeria ei tarvitse lisätä niin paljoa.