Valmista ravintolatasoinen illallinen helposti kotonasi

Valmista ravintolatasoinen illallinen helposti kotonasi

Miltä kuulostaisi ravintolatasoinen illallinen omassa kotoa? Monesti ruoanlaitto saattaa kuulostaa aikaavievältä ja vaivalloiselta puuhalta. Mitä jos kuitenkin ottaisit ruoanlaiton pienoisena hengähdyshetkenä arjesta ja valmistaisitkin ajan kanssa ravintolatasoisen illallisen vaikka ystävillesi tai kumppanillesi?

Ravintolatasoinen illallinen ei välttämättä ole kauhean monimutkainen valmistaa. Tarvitset vain tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita, hyvän reseptin ja hieman uskallusta heittäytyä makumaailmojen pyörteisiin.

Aloita hyvistä työvälineistä

Hyvät työvälineet ovat kaiken A ja O. Niiden avulla onnistuu monien erilaisten ruokalajien valmistaminen. Terävät Fiskars veitset ovat varma valinta, joiden avulla saat helposti leikattua, paloiteltua, suikaloitua, kuutioitua ja hienonnettua kaiken tarvittavan lihasta vihanneksiin. 

Varmista oikeanlainen pannu, sekä hyvät kattilat, jotka kestävät hyvin kuumentamista ja lämpenevät tasaisesti. Näin varmistat lopputuloksen, josta nauttii kaikki ruokailijat. Tasaisella lämmittämisellä ruoka ei pala pohjaan tai kypsy epätasaisesti ja ruoka valmistuu paremmin, samaan aikaan muiden ruokailijoiden annosten kanssa.

Valitse laadukkaat raaka-aineet

Reseptistä riippumatta laadukkaat raaka-aineet ovat todella tärkeitä loistavan lopputuloksen aikaan saamikseksi. Tuoreet ja hyvät vihannekset, hedelmät ja kasvikset kannattaa valita huolella, jotta ruoasta tulee maukasta ja herkullista. 

Lihan, kalan ja kanan osalta kannattaa mahdollisuuksien mukaan suosia lihatiskejä, joiden ammattilaiset voivat antaa hyviä vinkkejä erilaisten ruokien valmistamiseksi ja myös esikäsitellä esimerkiksi kalaa fileoimalla sen tai leikkaamalla lihan juuri sinulle sopivan kokoisiksi paloiksi. 

Kruunaa jälkiruoalla

Jälkiruoaksi kannattaa valita yksinkertainen, mutta silti maukas ja moninainen resepti. Näin et tarvitse paljoa erilaisia raaka-aineita ja valmistaminen on helpompaa. Erilaiset suklaiset jälkiruoat, kuten mousset, rahkat tai leivonnaiset voivat kruunata koko aterian ja saada nautinnosta täydellisen. Jälkiruokaan kannattaakin siis panostaa eniten, koska se luultavimmin jää päällimmäisenä mieleen.