Valitse keittiön taso oikein

Keittiössä on paljon eri elementtejä, jotka vaativat paljon mietintää ennen niiden valintaa. Valinnassa on otettava huomioon sisustuselementit ja myös omat mieltymykset. Lisäksi voidaan arvioida, minkä laatuista materiaalia keittiöön halutaan ja mitä siitä ollaan valmiita maksamaan. Yksi elementti on keittiön taso, joita on useita erilaisia laatuja ja materiaaleja, joista valita. Minkälainen taso omaan keittiöön kannattaa valita ja miksi?

Tasoja on siis eri materiaaleja kuten laminaatti, teräs, lasi, keraaminen, puu ja kivi tasot. Mikä näistä on paras? Jos katsotaan pelkkää hintaa voidaan todeta, että perinteiset ja edullisimmat ovat laminaatti ja terästasot. Puiset ja kiviset tasot ovat näiden jälkeen seuraavaksi kalleimmat ja viimeisenä lasi ja keraamiset tasot, jotka ovat jo hintaluokaltaan kalliita. Valintaan kuitenkin voi vaikuttaa enemmänkin käytännöllisyys kuin hinta. 

Kivi ja terästasot ovat kestäviä ja niitä on helppo pitää puhtaina. Niihin sijoitettu raha maksaa itsensä takaisin kestävyydellä mutta jos haluaa vaihtaa sisustusta voi tällaisen tason hankinta olla silloin sopimaton. Laminaatti ja puu antaa paljon erilaisia vaihtoehtoja, joita voi sovittaa omaan sisustukseen sopiviksi. Ne ovatkin suosittuja materiaaleja keittiössä. Puu ja laminaattitasoja paremmin vesiroiskeita kestävät teräs, kivi ja keraamiset tasot. Marmori on kuitenkin poikkeus, koska se materiaalina voi imeä itseensä värejä ja sitä voi olla haastava pitää puhtaana.

Myös työstettävyys voi olla valinnan määrittelijänä. Puuta ja laminaatti pystyy työstämään lähes jokainen käsistään taitava kodin remontoija. Kivi, marmori ja lasi ovat materiaaleja, jotka pitää yleensä tilata mittatilaustyönä paikan päälle ja se myös lisää näiden materiaalien hintaa sekä mahdollisesti toimitusaikaa. Mieti siis, minkälainen materiaali sopii juuri sinun keittiöösi niin sisustuksen, käytettävyyden kuin kestävyyden mukaan. Huomioimalla nämä asiat on helpompi löytää itselleen oikea keittiötaso.