Paras tarjoilu kokouksiin

Eteesi saattaa tulla tilanne, jossa joudut järjestämään catering-palveluita kokoukseen tai muihin business-tapaamisiin. Kyseessä voi olla oma yrityksesi tai sitten sinulle on ulkoistettu yrityksen kestityksen suunnittelu ja toteutus. Oli kyseessä millainen tilanne tahansa, on hyvä tietää, mistä lähteä liikkeelle, kun suunnittelee tarjoiluja kokouksiin ja muihin liiketapaamisiin.

Yksi helpoimmista ratkaisuista on ulkoistaa toteutus ulkopuoliselle catering-yritykselle. Kaikista vaivattominta on luottaa koko tapahtuman järjestäminen laadukkaalle hotellille. Hotellit tarjoavat usein premium-tason kokoustiloja, joihin on mahdollista järjestää myös ruokailu. Hotelleilla on valmiiksi käytössään laadukkaat keittiötilat ja valmiita menuja, joista voit asiakkaana valita omaan tapahtumaasi sopivimman ratkaisun.

Ruoan valmistuksen ja esillepanon voi tilata myös catering-yritykseltä. Tällöin käytte etukäteen yhdessä catering-palveluja tarjoavan yrityksen kanssa, millaista ruokaa tarjotaan, monelleko hengelle ja millaisia erikoisruokavalioita osallistujilla on. Jotkut catering-palvelut tarjoavat mahdollisuuden päästä maistamaan erilaisia vaihtoehtoja, jolloin valinta eri palveluiden välillä voi olla helpompi tehdä.

Jos kyseessä on rennompi tilaisuus, voi asiakkaan tai yhteistyökumppanin viedä kokouksen päätteeksi lounaalle tai illalliselle ravintolaan ja tarjota ravintola-annoksen. Tämä saattaa tulla hieman kalliimmaksi mutta jättää takuulla hyvän kuvan yrityksestä. Jos tarkoituksena on virallisen tapaamisen jälkeen vaihtaa hieman vapaammalle ja keskustella rennommissa merkeissä, on yhteinen illallinen rennossa ravintolassa hyvä vaihtoehto.

Yksi vaihtoehto on valmistaa tarjottavat itse. Tämä vaihtoehto vie eniten omaa aikaasi ja vaatii eniten suunnittelua mutta on usein paras tapa järjestää tarjoilu silloin, kun budjetti on tiukka. Itse valmistettuna esimerkiksi erilaiset täytetyt leivät tai tapas-annokset saattavat olla mukavimmat valmistaa ja myös tarjoilla: osallistujat saavat itse poimia pienet annokset lautaselleen eikä erityisiä tarjoiluastioita tarvita. Myös hedelmät, sipsit ja keksit sopivat hyvin tarjoiltavaksi.