Näin teet ravitsevaa ruokaa terveellisesti

Näin teet ravitsevaa ruokaa terveellisesti

Juokseminen on hyvää liikuntaa ja kuluttaa paljon energiaa. Juoksijan kannattaakin varmistaa tarpeellinen energiansaanti terveellisten ruoka-aineiden avulla. Terveellistä ruokaa ei ole vaikeaa valmistaa, vaan voit helposti tehdä terveellistä ruokaa ja käyttää monia hyviä apuvälineitä ruoanvalmistamisen helpottamisessa. 

Hyödynnä kodin välineitä rohkeasti

Fiskars ja Hackmann valmistavat laadukkaita keittiövälineitä, joiden avulla pilkot, kuutiot, suikaloit ja paloittelet raaka-aineet helposti ja nopeasti, jolloin voit tehdä alusta asti juuri sen verran ruokaa, kuin haluat syödä. Kun saat helposti pilkottua hedelmät ja vihannekset, motivaatio niiden hyödyntämiseen kasvaa huomattavasti ja saat syötyä helpommin terveellisesti. 

Vohvelirauta ja voileipägrilli ovat loistavia välineitä pienempien määrien grillaamiseen kotioloissa. Voit hyödyntää niitä esimerkiksi kesäkurpitsan, perunoiden, porkkanoiden tai muiden, koostumukseltaan hyvin tähän kelpaavien kasvisten ja juuresten kanssa. Saat vähällä vaivalla maukkaita lisukkeita ilman lisäaineita. 

Leipäkone on monelle tuttu ja pitää sitä hieman turhakkeena, mutta leipäkoneella leivottaessa tiedät tarkalleen millaista leipää syöt. Näin voit siis karsia leivästä kaiken ylimääräisen ja lisätä sekaan esimerkiksi karpaloa, porkkanaa, punajuurta tai vaikka pähkinöitä. Näin saat varmasti mieleistä leipää, joka on varmasti tuoretta!

Ruoka-aineiden säilyttäminen

Ruoka-aineita varten kannattaa varata kunnolliset säilytysrasiat ja purkit, jotta ne eivät mene heti pilalle. Voit myös tehdä suuremman määrän ruokaa kerralla ja näin säästää aikaa, jolloin voit treenata myöhemmin enemmän. Teet monelle päivälle ruokaa, voit ottaa jokaiselle päivälle oman, tiiviin säilytysrasian, johon kokoat juuri tarpeesi mukaisen määrän ruokaa ja näin sinulla on valmiit annokset valmiina aterioimista odottamassa.

Harvemmin käytetyille raaka-aineille, kuten esimerkiksi pähkinöille ja mausteille kannattaa hommata omat purkit, jotta ne säilyvät pidempään. Näin säästät rahaa pidemmässä juoksussa ja voit maustaa ruokiasi eri tavalla helposti.