Matkakohteena arjen luksus

Matkakohteena arjen luksus

Mitä suuremmalla todennäköisyydellä olet joskus käynyt maamme pääkaupungissa, jolloin olet yöpynyt hotellissa. Moni hotelli helsinki paraatipaikalla tarjoaa laadukkaan majoituksen lisäksi elämyksiä ravintolan miljöön ja keittiön tarjonnan muodossa. Varsinkin laadukkaat ja valtavirrasta erottautumaan pyrkivät hotellit tarjoavat oman näköisiään palveluita ja elämyksiä pyrkien houkuttelemaan lisää vaativia asiakkaita. Vaikka olisitkin himomatkaaja ja kuvitellut kolunneesi kaikki Helsingin hotellit läpi, aivan varmasti pystyt uusiutuneesta tarjonnasta löytämään hotelleja tai huoneita, jotka tarjoavat sinulle aiempaan verrattuna jotain uutta. 

Majoittumisen uusi aikakausi

Kaukana alkavat olla ajat, jolloin matkailijalle riitti suojaisa huone yöksi, mahdollisesti pienen aamupalan kera. Nykyään asiakkaat vaativat parempaa ja parempaa palvelua ja laatua, tämä onkin nostanut hotellien tasoa huomattavasti ja entisaikojen laadukkaimmat hotellit eivät enää perustasoltaan meinaa erottua tarjonnasta, joten niiden on keksittävä uusia vetovoimatekijöitä niin historiasta, miljööstä, kuin palveluista. 

Lyhyen kävelymatkan päässä olevat ravintolat ja tapahtumapaikat ovat monesti suosittuja suosittelukohteita ja entisaikoina hotellien omista ravintoloista ei kauheasti ollut kilpailijoiksi. Yksinkertainen Menu on vaihtunut matkailijan silmään huikeaksi À la carte -listaksi ja enemmän tunkkaista kuppilaa muistuttaneet sisustukset kalusteineen vaihtuneet avariksi ja valoisiksi, kiireettömiksi, skandinaavisiksi oleskelu-, ja ruokailutiloiksi.

Merenranta näkyviin unihiekan voimalla

Hotellit pyrkivät panostamaan huoneiden sisustukseen, sänkyihin, petivaatteisiin, taiteeseen ja varustelutasoon hyvin kattavasti. Monelle mielikuva kiireisen päivän jälkeen hotellin puhtaisiin valkeisiin lakanoihin, oikein pehmeään sänkyyn nukahtaminen on osa unelmointia ja toteutuessaan sen muistaa pitkään. Hotellit hankkivatkin verrattain laadukkaita sänkyjä ja vuodevaatteita. Pimennysverhot ovat usein varsin laadukkaita ja mahdollistavat nukkumisen ympäri vuorokauden, joka onkin monen matkailijan pelastus. Aamulla, heräämisen jälkeen näköalan ihasteleminen isojen ikkunoiden lävitse, vielä pehmeällä sängyllä jää varmasti mieleen ja houkuttelee matkustamaan uudelleen!