Lähde makumatkalle!

Lähde makumatkalle!

Meitä ruuanlaiton ystäviä kiehtoo matkat, joilla voimme yhdistää lomailun ja intohimomme ruokaa ja ruoanlaittoa kohtaan. Suomi on pullollaan erilaisia kohteita, joissa pääsee nautiskelemaan erilaisista kulinaristisista herkuista ja tutustumaan eri maiden keittiöihin. Ulkomaille haluava löytää upeita kohteita maamme rajojen ulkopuolelta niin Euroopasta kuin sen ulkopuoleltakin. Nappaa tästä parhaat vinkit makumatkailuun!

Suomen laajin ravintolatarjonta löytyy ehdottomasti Helsingistä. Helsingistä ja pääkaupunkiseudulta löydät laajan kattauksen erilaisia luovia keittiöitä, joiden annoksia kannattaa tulla maistelemaan kauempaakin. Matkaa varten kannattaa varata ajoissa majoitus helsinki. Usein hotelliravintolatkin ovat laadukkaita, joten majoitukseen voi yhdistää laadukkaan illallisen viineineen saman katon alla!

Turku on Suomen entinen pääkaupunki ja nykyisin maamme kulttuuuripääkaupunki. Turun jokiranta tarjoilee eurooppalaisen miljöön, jossa joen varrella sijaitsevien ravintoloiden terassilla voi nauttia maukkaista annoksista pimenevässä kesäillassa. Turun ravintolatarjonta hyödyntää kotimaisia, lähellä tuotettuja raaka-aineita.

Ranskalaisen keittiön tuntevat kaikki. Pariisiin lentää Helsingistä muutamassa tunnissa, joten matka etana-annosten äärelle ei kestä kauaa! Viinitarjontaan kannattaa Pariisissa myös ehdottomasti tutustua, sillä Ranska on tunnettu viinimaana laadukkaita rypäleistään ja viineistään. Pariisissa kannattaa tutustua myös leivonnaisiin: mikä olisikaan parempaa, kuin istua katukahvilassa espresso edessä herkullista lehtitaikinaleivonnaista maistellen.

Italialainen keittiö ei esittelyjä kaipaa. Pitsa ja pasta ovat monessa kodissa jo arkiruokaa, mutta jos niihin todella haluaa tutustua, kannattaa vierailla niiden syntykodissa Italiassa. Eri alueilta löytyy erilaisia tapoja valmistaa pitsaa ja pastaa ja alueiden tavat käyttää erilaisia kastikkeita eroavat toisistaan huomattavasti.

Maailman ympäri matkustaessaan ei siis sovi unohtaa ruokamatkailun potentiaalia! Maailman makumuistoja voi soveltaa myöhemmin kotioloissa tekemällä uusintoja annoksista, joita matkoillaan on päässyt maistamaan.