Kutsuva kattaus jokaiseen hetkeen

Kutsuva kattaus jokaiseen hetkeen

 

Kun astut ravintolaan, huomaat varmasti heti ensimmäisenä kattauksen. Toisinaan se voi olla hyvin minimalistinen, jopa riisuttu. Toisinaan se taas voi olla erittäin koristeellinen ja pramea. On tutkittu, että ravintoloissa kannattaa panostaa myös annosten ja kattausten visuaaliseen ulkomuotoon, sillä nautimme kokemuksesta kaikilla aisteillamme. Samaa filosofiaa voi ja kannattaa hyödyntää myös kotona!

Jos haluat panostaa kattaukseen, kannattaa aloittaa miettimällä, mikä tapahtuman luonne on. Jos kutsut ystäviä syömään hienommin, voi kaapista kaivaa perintöhopeat ja silittää lautasliinat huolellisesti. Jos taas tarjoilet ystävillesi brunssia lauantaiaamuna, sopii tilanteeseen rennot ja kotimaista designia olevat Marimekon astiat, joita löytyy esimerkiksi makujakauppa.fi – verkkokaupasta.

Kattauksessa on toki muutakin, kuin ruokailuvälineet ja astiat. Lautasliinat ja servetit ovat sekä kauniita että käytännöllisiä. Lautasliinan pidikkeillä saat kattaukseen hyviä elementtejä. Tuoreet leikkokukat piristävät tunnelmaa ja sopivat erinomaisesti vaikkapa aamiaispöytään. Kynttilöillä taas saat tunnelman rauhoitettua ja ne sopivatkin täydellisesti illalliskattauksiin. Valitse silloin kynttilä, jotka palavat tuoksuttomasti, jotta ne eivät häiritse ruuan makuja ja tuoksuja.

Jos perheessä on lapsia, kannattaa miettiä, mitä rajoituksia se tuo kattaukselle. Siinä tapauksessa kannattaa luottaa muovisiin tai muihin kestäviin lautasiin, joiden rikkoutuminen ei ole maailmanloppu. Joskus lautasen virkaa voi ajaa muovinen tarjotin, jossa on hauskoja kuvia. Silloin lapsella on enemmän tilaa sotkea syödessään.

Toivottavasti tämä blogipostaus innostaa kokeilemaan uudenlaisia kattausmahdollisuuksia! Kattamista ei kannata säästellä vain juhlatilaisuuksiin, vaan myös ihan tavallisen maanantaiaamiaisen tai keskiviikon keittolounaan voi kattaa kauniisti. Lähde etsimään inspiraatiota kattamiseen ravintoloista, laivalta, ruokamessuilta tai vaikkapa internetin ihmeellisestä maailmasta! Pinterest on helppo paikka aloittaa upeiden kattauskuvien tarkastelu.