Hiiliteräspannu testissä

Hiiliteräspannu testissä

Useimmilla meistä on useita erilaisia pannuja kotona. Monilta löytyy niin valurautapannu kuin myös teflonpannut tai emalipannu. Näiden pannujen ominaisuudet ovat hyvin erilaiset ja niiden käyttö vaatii osaamista. Kaikissa tyypeissä on omat hyvät puolensa kuten teflonpannuissa pinnoite, joka estää ruoan tarttumisen ja valurautapannu, joka kestää suuria lämpötiloja ja emaloitu pannu yhdistelee niitä molempia. Nykyisin on myös saatavilla hiiliteräspannu, joka yhdistää näiden molempien ominaisuuksia yhteen vielä emaloitua pannuakin paremmin. Seuraavassa tietoa hiiliteräspannusta ja sen ominaisuuksista, joista kannattaa ottaa selvää.

Hiiliteräspannu voi olla hyvä lisä omaan keittiöön, jos tuntuu siltä, että ei osaa oikein käyttää omia pannujaan oikein. Hiiliteräspannu on pannu ilman pinnoitetta mutta sen käyttöönotto muodostaa pannuun tarttumattoman pinnoiteen. Tämä hieman harvinaisempi pannu on ehkä tuttu Aasian maiden ruoka videoista. Aasiassa hiiliteräspannuja käytetäänkin huomattavasti Eurooppaa enemmän. Pannun käyttö aloitetaan niin kutsutulla rasvapoltolla. Rasvanpolton aikana pannun pinta mustuu ja rasva polymerisoituu ja muodostaa siihen tarttumattoman pinnan. 

Hiiliteräspannu on myös kestävä pannu mutta ajan kuluessa se saattaa hieman muuttaa muotoaan. Tätä pannua on kuitenkin sallittua vasaroida takaisin oikeaan muotoon. Jos pannu on hieman kupera, voi sen nakutella vasaralla takaisin alkuperäiseen muotoon. Hiiliteräspannu pestään vedelle heti käytön jälkeen, jotta se saadaan puhtaaksi. Siihen ei käytetä pesuaineita ja sitä voidaan säilyttää öljyttynä. Tämä kestävä pannu voidaan myös tarvittaessa hioa puhtaaksi teräsvillalla ja aina kun pinta alkaa menettää tarttumatonta ominaisuuttaan, voidaan rasvapoltto suorittaa uudelleen.

Hiiliteräspannusta puhutaan ja monesti luvataan, että se on ikuinen pannu ja sen lisäksi ei tarvita muita paistinpannuja. Voit hankkia itselle hiiliteräspannun https://www.kitchentime.fi verkkokaupasta, josta löytyy myös muita pannuvaihtoehtoja, jos hiiliteräspannu ei herätä innostusta.