Categories
Uncategorized

Miten tulla sisustajaksi

Sisustamisessa vaaditaan erityisesti luovuutta mutta myös paljon muutakin. Pelkästään luova ihminen ei varmaankaan pysty tekemään mainonta sisustusta vaikka hotelliin. Luksushotelli Helsinki on esimerkiksi paikka, jossa voi käydä tutustumassa sisustamiseen. Monissa hotelleissa on panostettu kunnolla sisustamiseen ja taitavat sisustusalan ammattilaiset ovat toteuttaneet niissä visioidaan.

Sisustamisen opiskelua voi suorittaa Suomessa monissa kouluissa. Sisustusalan artesaanit opiskelevat monia opintoja, jotka pitävät sisällään niin rakennus tietoutta kuin materiaali osaamista. Artesaanit oppivat, miten suunnitellaan ja toteutetaan sisustusprojekteja. Miten projekti toteutetaan esimerkiksi kokonaisuutena asuntoon, julkiseen tilaan, myymälään tai esittelytilaan. Ne voivat olla vaikka teatteri lavasteet. Artesaanit vat tyypillisesti visuaalisesti luovia, joilla on hyvät kädentaidot ja tarvitaan sisustamisessa myös yrittäjätaitoja kin. Osaamista opiskellessa tulee myös rakentamisesta, rakennusten kulttuurista ja historiasta. Kyseessä on todella monipuolinen ala.

Oppiminen vie yleensä vähintään 3-5 vuotta, riippuen opintojen suoritus nopeudesta. Ja opintoihin kuuluu monia oppiaineita, joita täytyy suorittaa. Näitä ovat esimerkiksi Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen, Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen. Näiden lisäksi on myös tilojen suunnittelu- ja rakentamista,

palvelujen suunnittelu- ja toteuttamista, teollisessa tuotantoa ja

asiakaspalvelua ja myyntityötä. Kaikkien näiden osa-alueiden oppiminen on ammatissa tärkeää.

Sisustusalan artesaanit työllistyvät moniin eri paikkoihin ja töitä voi löytyä niin huonekaluliikkeistä kuin myös suunnittelutoimistoista. Monet suuntaavat myös opiskelemaan jatko-opintoja ulkomaille, jossa on tarjolla paljon koulutusta ja näkemystä. Sisustajat eivät keskimäärin ole kovin palkattuja mutta poikkeuksiakin on ja monet perustavat omat yritykset tai toiminimet ja myyvät omia palveluitaa, jolloin palkkataso voi olla huomattavasti parempi. Tämä tietenkin riippuu siitä, miten hyvin pärjää alalla, joka on myös hyvin kilpailtu. Jos hyvin käy voi sisustamisella tehdä hyvä uran ja saada omat näkemykset näkyville kuuluisiin julkisiin paikkoihin ja se onkin kaikkein tärkein asia sisustajan työssä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *