Categories
Uncategorized

Talviloma Ruotsissa – parhaat vinkit matkailuun

Ruotsi, tuo läntinen naapurimaamme on ehdottomasti yksi talviloman parhaista kohteista. Monelle maa onkin ensimmäinen matkakohde, johon moni tutustuu jo lapsena risteilyn kautta. Ruotsissa on kuitenkin muutakin mielenkiintoista kuin Tukholma ja näihin kohteisiin perehdymme tässä artikkelissa.

Göteborg

Göteborg on tunnettu museoistaan, ravintoloistaan ja kahviloistaan – todellinen kulttuurikaupunki siis. Tämä tunnelmallinen rannikkokaupunki vetää puoleensa turisteja kaikkialta. Göteborg onkin  maan toiseksi suurin kaupunki. Ostosmahdollisuuksien puolesta Göteborg ei häviä Tukholmalle, ja kaupungista voikin bongata lukuisia somia pikkuputiikkeja. Jos kaipaat lomaltasi luksusta, suuntaa Stenungsbaden kylpylähotelliin, jossa pääset toden teolla rentoutumaan.

Åre

Åre on jokaisen laskettelijan unelmakohde. Se onkin Pohjois- Euroopan suurin hiihtokeskus: yhteensä rinteitä on 111. Kohdetta on kiitelty myös sen erinomaisesta afterskistä. Rinteiden alapuolella olev assa kylässä Åre Byssä on loistava kattaus tarvittavia kauppoja ja viihderavintoloita. Åre on koko perheen kohde ja ehdottomasti jokaisen laskettelua harrastavan ykköskohde Ruotsissa.

Malmö

Malmö on ruotsin kolmanneksi suurin kaupunki. Sen tunnelma on moderni mutta silti pikkukaupungin henki on läsnä kaduilla ja arjessa. Shoppailumahdollisuuksiltaan Malmö on erinomainen: sieltä löytyy erilaisia laatumerkkejä ja pienempiä putiikkeja – hyviä vintagetoreja unohtamatta! Myös ilmasto on suomalaisen makuun mukava: kesät ovat lämpimiä ja talvet leutoja – kuitenkin Suomen talvia leudompia.

Miten matkustaa?

Ruotsiin on mahdollista päästä montaa eri reittiä. Tukholmaan lentää Helsingin lisäksi myös monet pienemmät kentät. Laivalla matkustaminen on suomalaisille tuttua, mutta myös ikävän hidasta puuhaa. Jos laiva keinuttaa liikaa, ei matkustus ole miellyttävää. Ruotsin puolelle pääsee myös laivalla Pohjois-Suomen kautta, ja toki oman auton voi ottaa mukaan myös laivalle, jolloin pääsee heti Etelä-Ruotsiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *