Categories
Uncategorized

Ammattilaistasoinen keittiö kotikokille – näin se onnistuu

Ruoanlaitto on monelle mieluisa harrastus, eikä se välttämättä vaadi paljoa. Vain välineet, laadukkaat ainesosat ja hieman mielikuvitusta! Jos harrastuksessa haluaa kuitenkin kehittyä lähes mestaritasolle, kannattaa lähteä ottamaan mallia alan ammattilaisista. Tässä muutama vinkki viiden tähden kokkien jalanjäljissä kulkemiseen.

Keittiövälineet

Panosta kokkaukseen käyttämiesi välineiden laatuun. Laadukkailla pannuilla, kattiloilla ja veitsisetillä pääsee yleensä jo pitkälle. Muista myös pitää veitsesi hyvin teroitettuina, näin takaat laadukkaan leikkuutuloksen. Laadukkaat keittiövälineet saattavat tuntua alkuun melko mittavalta sijoitukselta, mutta tulet pian huomaamaan miten kestävää laatua ne ovat. Oikeasti laadukkaat pannut, kattilat ja veitset säilyttävät laatunsa vielä vuosien ja vuosienkin päästä.

Ainesosat

Kuten keittiövälineissäkin, myös ainesosissa laatu merkkaa. Suosi lähituotettua ja tuoretta ja pyri tekemään mahdollisimman paljon itse. Vaikka purkista tuleva tomaattimurska toimiikin oikein hyvin, on itse alusta asti valmistettu silti aina parempaa. Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että sinun tulisi aina valita kallein vaihtoehto – ainesosissa hinta ei missään nimessä aina takaa korkeaa laatua. Muista vain pysytellä kriittisenä ostopäätöksissäsi  ja opetella valmistamaan useimmat asiat itse, näin saat todennäköisemmin myös terveellisemmän lopputuloksen ilman ylimääräisiä ainesosia ja lisäaineita.

Kattaus ja esillepano

Panosta myös ruoka-annosten ulkonäköön. Hyvät lautas- ja aterinsetit vievät sinut tässä jo pitkälle. Kiinnitä huomiota itse annoksen asetteluun ja pyri nauttimaan visuaalisesti herkullisen annoksen luomisesta. Aseta pöytään esimerkiksi kaunis Iittala maljakko kimpullisella luonnonkukkia sekä tyylikäs lasinen karahvi vettä varten. Kiinnitä huomiota myös servettien valintaan, jotta kokonaisuus on valmis. Tarkoin suunnitellulla kattauksella luot mielikuvia ravintolatasoisesta laadusta sekä itsestäsi todellisena mestarikokkina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *