Categories
Uncategorized

Sisustusinspiraation jäljillä

Toisinaan sisustuskärpänen puraisee ja herää hinku lähteä sisustamaan omaa kotia. Silloin ei auta muu kuin toimia. Ennen kuin ryntäät ostohousut jalassa lähimpään sisustusmyymälään tai huonekaluhalliin on hyvä kuitenkin hetkeksi pysähtyä ja miettiä, mitä kotiinsa oikein haluaa ja tarvitsee. Mikään ei ole turhauttavampaa kuin hätäilemällä tehdyt virheostokset, joista on vaikea hankkiutua eroon. Myös luonnon ja ympäristön kannalta on hyvä miettiä hetki omia tarpeitaan ja halujaan. Inspiraation hankkiminen on myös mukava tapa viettää aikaa vaikkapa perheen kanssa ja selvittää kaikkien kotona aikaa viettävien toiveet.

Sisustuslehdet ovat varmasti ensimmäinen asia, mikä  monelle tulee mieleen kun puhutaan sisustusinspiraatiosta. Lehtiä löytyy hyvin varustelluista kaupoista ja myös kirjastoista. Tartu rohkeasti myös ulkomaalaisiin lehtiin, sillä niistä voi löytyä uusia ideoita, jotka eivät ole vielä Suomeen edes rantautuneet! Jos pääsy kirjastoon, kauppaan tai kirjakauppaan on hankalaa, myös internetistä löytyy loputtomasti sisustusideoita. Pinterest.com on verkkosivu, jolta voi hakea paljon erilaisia ideoita, ohjevideoita ja tunnelmakuvia, joiden avulla pääset varmasti lähemmäs oman kotisi unelmien ilmettä.

Toisinaan kuvista ei saa kaikkea irti. Silloin kannattaa lähteä kiertelemään sisustusliikkeitä ja pitää mukana laadukas kamera. Kun huonekaluja pääsee kuvaamaan, tunnustelemaan ja esimerkiksi koeistumaan, on helpompi tehdä hyviä ostopäätöksiä. Katselkaa kuvia kotona ja pohtikaa, miten esimerkiksi sohva istuisi juuri teidän olohuoneenne nurkkaan. Kuvista saa myös hyvin selville huonekalun, valaisimen tai taulun mittasuhteet ja sen, miten se sopisi teille. Hyödyntäkää myös sisustusmyymälöiden näytteitä esimerkiksi tapeteista tai verhoilusta: näytepaloja saa kotiin kokeiltavaksi huoneen sävyihin. Sillä tavalla on helppo testata, millainen sävy olisi oikea juuri teidän kotinne sisustukseen.