Categories
Uncategorized

Näitä keittiöesineitä et tiennyt tarvitsevasi

Näitä keittiöesineitä et tiennyt tarvitsevasi

Oletko muuttamassa uuteen kotiin tai suunnitteletko remontoivasi nykyisen keittiösi? Kaipaako keittiösi muuten vain uudistusta ja pientä pintaremonttia? Kun keittiön uudistusta suunnitellaan, jumiudutaan usein vain itsestäänselviin kohteisiin: työtasot, uuni, vesitiivisteet, pesuallas… Keittiössä on kuitenkin myös monia sellaisia yksityiskohtia, joita emme ajattele mutta jotka ovat tärkeitä ruoan laiton kannalta. Tässä blogipostauksessa esittelemme joitakin niistä.

Vaikka usein on mukava helpottaa ruoan laittamista monilla eri tavoilla, on välillä mukavaa paneutua kokkaamisen oikein kunnolla ja tehdä asiat alusta alkaen itse. Oletko kokeillut jauhaa mausteseokset itse, itse valituista mausteista tai yriteistä? Kivinen mortteli on hyvä mausteiden ja yrttien jauhamiseen: sillä saa nopeasti aikaan herkullisen tuoksuisia mausteseoksia, jotka kruunaavat ruuan kuin ruuan!

Etenkin pienemmissä keittiöissä suunnitelmallisuus on kaiken a ja o. Sisustusliikkeet, joilla on valikoimissaan keittiöpalveluita, tarjoavatkin usein suunnitteluapua keittiöiden kanssa; monesti ammattilaisella on sellaista tietotaitoa, jota asiakas ei ole tullut edes ajatelleeksi. Tällaisia suunnittelupalveluita kannattaa ehdottomasti hyödyntää silloin, kun keittiön kaappien ja laitteiden sijoittelua suunnitellaan. On kuitenkin myös tärkeää miettiä, millaiset irrotettavat aterinlaatikot keittiöön sijoitetaan ja miten ne voidaan helpoiten puhdistaa.

Valurautapata on ehdoton hankinta silloin, kun taloudessa asuu ruuanlaittamisesta kiinnostuneita ihmisiä, joilla on malttia odottaa ruoan valmistumista pitkään. Valurautapadassa muhennokset, liha ja keittoruuat maustuvat aivan eri tavalla, kuin tavallisissa kattiloissa ja uunivuoassa valmistetut. Valurautapatojen puhdistus on oma maailmansa, johon kannattaa tutustua, mikäli sellaiseen mielii hankkia. Puhdistukseen on oma rutiininsa ja se ottaa aikansa.

Toivottavasti tästä postauksesta sait uusia ideoita keittiösi remontointiin!