Miksi ruokahetket kannattaa pitää mahdollisimman kiireettöminä?

Nykyaikana ruokahetkistä on tullut intensiivisiä ja nopeatempoisia, eikä nopea syöminen ole pelkästään hyvä juttu. Liian nopeasti syötynä voit vahingossa syödä aivan liikaa, sekä saada mahanpuruja ja närästystä. Rauhalliset ruokailuhetket myös mahdollistavat hengähdyshetken muiden kiireiden seassa ja stressitason laskemisen rauhoittumalla ja keskittymällä syömiseen. Tauko kun on nimensä mukaisesti tauko ja tarkoitettu rauhoittumaan ja levähtämään työn tai muun askareen lomassa, ei kannata tehdä mitään liian nopeatempoista, jotta tauolla oleminen oikeasti auttaa rentoutumaan ja keräämään jaksamista jatkaa töitään. 

Syömällä rauhallisemmin keholla on aikaa totuttautua syötyyn ruokaan ja kertoa oikeaan aikaan olevansa täysi. Liikaa syöminen kun voi aiheuttaa esimerkiksi väsymystä, jonka vuoksi loppu työpäivä menee väsyneenä ja pahimmillaan jopa huonovointisena.

Säästä aikaa, jotta voit nauttia ruoasta

Jos ruoan saa nopeasti valmiiksi, sen nauttimiseen jää paljon enemmän aikaa, jolloin ruoan voi syödä hitaammin ja voit oikeasti rentoutua samalla. Jos sinulla on tehokas vedenkeitin, saat nopeasti kuumaa vettä vaikka nopeasti lämmitettäviä ruokia varten. Kuuman veden avulla myös teen ja muiden juomien valmistaminen käy näppärästi ja tauolla jää aikaa muihin asioihin, kuten juuri rentoutumiseen. 

Sous Vide liha taas valmistuu samalla, kun teet muita töitä tai askareita. Voit helposti antaa lihan hautua samalla mureaksi, kun esimerkiksi teet toimisto-, tai puhelintöitä ennen taukoa. Näin saat ravintolatasoista ruokaa ilman että joudut käyttämään paljon aikaa ruoanlaittoon. 

Voit myös tilata ruokaa kotiinkuljetuksella ja käyttää ruoanvalmistuksesta säästyneen ajan rentoutumiseen tai tehdä muita askareita hitaammin, ilman hirveää kiirettä. Tilaamalla ruokaa muualta, saat myös enemmän vaihtelua syömiisi ruokiin ja mahdollisuuden nauttia ruoista, joiden valmistamiseen joutuu yleensä käyttämään paljon aikaa ja vaivaa.