Nämä keittövälineet jokainen foodie tarvitsee keittiöönsä!

Jos olet laadukasta ruokaa arvostava ruokafrikki, kotikeittiösi kaipaa ehdottomasti laadukkaita ja tyylikkäitä ruuanvalmistustarvikkeita. Kun puitteet ja työvälineet on kunnossa, jää sinulle enemmän aikaa käyttää luovuuttasi ruokareseptien valmistukseen ja suunnitteluun.

Laadukas, kestävä keittiöveitsi on jokaisen ammatti- ja kotikokin pakollinen työväline. Moni julkkiskokki vannookin tietyn veitsimallin nimeen, eikä kuvittelisi voivansa työskennelläkään minkään muun mallin kanssa. Laadukkaita veitsiä ja muita keittiövälineitä valmistaa  kotimainen fiskars , jonka valikoimista varmasti löytyy jokaisen vaatimuksiin sopiva veitsi.

Leikkuulauta näyttelee usein huomaamatonta, mutta merkittävää roolia ruuanvalmistuksessa. Leikkuulaudan tulee olla helppo pitää puhtaana ja hygieenisenä, sen tulee kestää erilaisia kolhuja ja pysyä paikallaan. Puiset leikkuulaudat ovat upeita, mutta niiden kanssa kannattaa muistaa vaihtaa lautaa tarpeeksi usein, jotta puusyihin jäävät bakteerit eivät pääse leviämään. Löydät leikkuulautoja erilaisiin tarpeisiin nettikaupoista, marketeista ja alan liikkeistä.

Kattaus on puoli ruokaa ja siihen jos johonkin kannattaa panostaa. Ruuan esillelaitto on tärkeä osa elämystä ja sillä on helppo tehdä vaikutus illallisvieraisiin. Kattaa voi erilaisilla lautasilla ja muilla astioilla, serveteillä ja lautasalustoilla, kynttilöillä, kukilla ja millä tahansa, mitä ikinä keksitkään hyödyntää! Luonnon antimia kannattaa hyödyntää laajasti ja kulkea silmät auki mahdollisten kattausideoiden varalta.

Joskus on mukavinta mennä sieltä, missä aita on matalin. Jokaisesta keittiöstä pitäisi löytyä elämää helpottavia kodinkoneita, joilla ruuanvalmistuksesta tulee helppoa ja mukavaa! Yksi hyvä vinkki on hankkia kestävä sodastream laite, jolla valmistat kuplavettä kotioloissa!

Ruuanlaitosta puhuttaessa ei voi unohtaa loppusiivousta. Jotta keittiön puolelta olisi mukavaa siirtyä illallispöydän äärelle, kannattaa ruokaa laitettaessa syntyneet tiskit pestä heti. Tätä varten voi panostaa hyvään tiskikoneeseen tai käsin tiskatessa laadukkaaseen tiskiharjaan. Kannattaa panostaa tiskiharjoihin, joiden harjaosa on vaihdettavissa – tällöin saat lisää käyttökertoja harjallesi!