Vinkkejä laadukkaiden ja sopivien tekstiilien valitsemiseen

Tekstiilit ovat elementtejä, joilla kodin tunnelmaa voidaan muuttaa helposti niin kausittain, kuin aina niin haluttaessa. Laadukkaat tekstiilit piristävät helposti niin keittiön, kuin muun kodin tunnelmaa. Tekstiilit ovat edullinen tapa muuttaa ilmettä radikaalisti ilman isompaa remonttia.

Hankkimalla erilaisia värejä ja kuvioita, voit isommilla tekstiileillä saada aikaan huikean muutoksen
tunnelmaan. Esimerkiksi tummien ja yksivärisien verhojen tilalle voit hankkia kuviolliset ja pirteät
Marimekko verhot, joiden ilme piristää hetkessä lähes kaikki mahdolliset tilat keittiöstä olohuoneeseen ja
makuuhuoneeseen.

Tekstiilien valinnassa kannattaa myös ottaa huomioon materiaali ja sen laatu. Hyvälaatuiset tekstiilit
kestävät hyvin aikaa ja niiden huoltaminen on helpompaa. Voit myös helposti myydä ne eteenpäin, jos ne jäävät tarpeettomiksi tai et jostain syystä enää halua pitää niitä.

Sovita tekstiilit ja niiden väritys koristeisiin

Keittiön ja muun kodin koristeet ovat yleensä tietyn tyylisiä, oman maun mukaisia. Kannattaa kiinnittää huomiota tekstiilien kanssa siihen että ne sopivat hyvin kodin koristeisiin. Ei siis kannata liikaa yhdistellä esimerkiksi erilaisten aikakausien ja tyylilajien koristeita, vaan tehdä selkeä linja värimaailmojen ja tyylilajien kesken. Näin kokonaisuus pysyy viihtyisänä ja miellyttävänä.

Koristeita on monenlaisia ja osa voi olla kertynyt esimerkiksi reissuista tai muiden antamina lahjoina. Niiden esillä pitämistä voi vaihdella esimerkiksi kausittain ja tiettyinä juhlapyhinä tai esimerkiksi sukulaisten vierailun aikana. Koristeiden määrän kanssa kannattaa olla tarkkana ja muistaa kohtuullisuus.

Osa koristeista ja materiaaleista voi soveltua lähes kaikkiin tekstiileihin ja värimaailmoihin. Upea, kirkas Iittala maljakko tai muut kirkkaasta lasista valmistetut koristeet ja esineet soveltuvat hyvin lähes kaikkien värien ja materiaalien kanssa. Näin säästät rahaa, kun uusia koristeita ei tarvitse hankkia aina kun mieliväri vaihtuu.