Categories
Uncategorized

3 keittiösuunnittelu vinkkiä perheellisille

Keittiö on aina ollut tila, johon perheet ovat kokoontuneet yhdessä. Erityisesti pienet lapset rakastavat viettää aikaa keittiössä äidin tai isän kanssa ruoanlaiton aikana. He ovat erittäin uteliaita ja haluavat nähdä, oppia ja auttaa vanhempiaan jäljittelemällä mitä heidän vanhempansa tekevät.

Monien vanhempien mielestä ruoan laittamisen opettaminen lapsille on tärkeää, mutta tämä vaatii keittiön huolellista suunnittelua. Lapsesi eivät tule kuitenkaan jäämään pieniksi pitkäksi aikaa, joten sinun tulee suunnitella keittiösi turvalliseksi kustannustehokkaalla tavalla.

Päästä lapsesi sisälle

Keittiön lapsiturvallisuutta voi parantaa monilla erilaisilla tavoilla. Voit esimerkiksi asettaa uuniin ja jääkaappiin lukot. Mutta estämällä lapsesi tutkimasta keittiötä turvallisesti estät myös heitä saamasta hyviä oppimiskokemuksia. Tee siis huone kutsuvaksi lapsillesi luomalla heille oma alue, jossa he saavat tutustua keittiöön ja piirtää hauskoilla väreillä, jotta he tuntevat, että keittiö kuuluu myös heille.

Lasten oma alue

Keittiö on potentiaalisesti vaarallinen paikka, etenkin kun työskentelet kuumien nesteiden ja uunin tai keittotason kanssa. Varmista siis, että keittiössäsi on alue, josta lapsesi voivat tarkkailla sinua estämättä ruoanlaittoasi. Keittiöpöytä tai saareke on hieno tapa jakaa keittiö toisaalta leikkialueeksi tai kotitehtäväalueeksi ja toisaalta työtilaksi, antaen samalla lapsillesi mahdollisuuden nähdä mitä teet.

Kierrättäminen

Tee kierrättämisestä elinikäinen tapa lapsillesi ottamalla lapsesi mukaan roskien lajitteluun. Ja koska kierrätysastiat voivat lisätä todella hauskan elementin keittiöön, lapsesi tulevat rakastamaan sitä! Varmista kuitenkin ensiksi, että laatikoissa on kannet, jotka voidaan sulkea turvallisuuden vuoksi.

Kun olet suunnitellut keittiöstäsi lapsiystävällisen, tarvitset seuraavaksi kattilat ja leikkuulaudat sekä kahvimyllyt ja keittiöveitset keittiöösi. Hankittuasi tärkeimmät keittiövälineet ja laitteet, lapsiystävällinen keittiösi on nyt valmis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *