Categories
Uncategorized

Mitkä ovat parhaimmat keittiömallit?

(l-keittiö ja ll-keittiö eli rinnakkaiskeittiö ovat yleisimpiä keittiömalleja)

Keittiö on yksi tärkeimmistä tiloista kaikissa kodeissa. Siksi keittiö kannattaa suunnitella alusta pitäen tarkkaan. Tilan suunnittelemisessa on huomioitava samanaikaisesti useita asioita, kuten toimintoja edistävä tilasuunnittelu, tyylikkäät ja toimivat pintamateriaalit, kalusteiden mitat ja ergonomisuus, oikein ja hyvin asetetut koneet, valaisimet sekä turvasuojatut pistorasiat ja mahdolliset lapsiturvalaitteet.

Tämän päälle, kun lisätään vielä keittiön tyyli ja tunnelma, värit ja tilan muoto, ollaan suunnittelemassa kokonaisuutta, johon tarvitaan huomattavasti aikaa ja usein lisäksi ammattilaisen apua.

Uuden keittiön suunnitteleminen

Kun haaveilet uudesta keittiöstä, voit aloittaa itse pyörittelemällä ideoita mielessäsi. Erilaisten keittiöiden kuvia katsomalla voit löytää vinkkejä juuri siihen haluamaansa tyylisuuntaan. Keittiöiden muotoja ovat esimerkiksi L, tupla-I, U, G ja saarekkeellinen. Majo

l-keittiö

I-Keittiö asetetaan vain yhdelle seinälle. Tällainen keittiömalli voi toimia muun muassa avokeittiöiden kohdalla.

I-keittiö voi olla avokeittiönä erittäin toimiva ratkaisu ja modernit keittiökalusteet tarjoavat paljon erilaisia tyylejä ja vaihtoehtoja keittiön hengen yhteensovittamiseksi talon muun tyylin kanssa. I-keittiössä toimivuus on tehokasta, kun kylmäkalusteet, liesi ja vesipiste ovat lähekkäin. Riittävä laskutila on keittiön toimivuuden kannalta keskeistä.

ll-keittiö

ll-keittiö eli rinnakkaiskeittiö sopii paremmin pienempään tilaan, jonka yhteydessä on usein oleskelutiloihin liittyvä ruokailutila. Tämän kaltaisia keittiöitä on monissa vanhemmissa rivi- ja kerrostalohuoneistoissa. ll-keittiöitä suosivat myös monet ammattikokit, koska niissä vastakkaisten seinustojen tila on hyödynnetty mahdollisimman tehokkaasti. Rinnakkaiskeittiöissä työskentelemistä helpottaa vielä molemmilla puolilla oleva, reilu laskutila. Hanki majoitus Helsingissä hotellista ja tulet huomaamaan kuinka hotellit käyttävät tätä ratkaisua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *