Categories
Uncategorized

Millainen on toimiva hotellikeittiö?

(Toimivassa hotellikeittiössä henkilökunta pystyy liikkumaan ja keittiövälineet ovat korkealaatuisia)

Kaupallisen ravintolakeittiön suunnitteleminen ei ole helppoa. Halusit sitten rakentaa keittiösi tyhjästä tai vain kunnostaa jonkin tilan, sinun on harkittava monia eri asioita aina keittiösi koosta, laitteidesi kokoonpanemiseen ja putkistoihin. Tavoitteenasi on tietenkin rakentaa sellainen keittiö, joka vastaa hotellisi ravintolan tarpeita ja tarjoaa vieraillesi parhaan mahdollisen kokemuksen. Tässä blogissa haluan jakaa joitain vinkkejä toimivan hotellikeittiön suunnittelemiselle ja rakentamiselle.

Toimivuus

Keittiösi toimivuuden täytyy olla ensisijainen tavoitteesi ja voit saada keittiöstäsi toimivan vain suunnittelemalla sen etukäteen. Heti alusta pitäen huomioi ravintolasi menu ja kaikki annokset, joita hotellisi ravintolassa tarjoillaan. Tämä näkökulma vaikuttaa paljon siihen millaiseksi sinun kannattaa rakentaa hotellisi keittiö.   

Hyvän keittiön suunnittelu

Suunnitteluvalintojesi on oltava yhdenmukaisia hyvän keittiösuunnittelun pääperiaatteiden kanssa. Nämä periaatteet pätevät keittiönsuunnittelussa sen koosta, keittiölaitteidesi asettelusta tai omista mieltymyksistäsi riippumatta. Edellä mainitut periaatteet huomioiden, eräs hotelli Vantaalla on onnistunut suunnittelemaan erittäin toimivan keittiön.

Keittiövälineet

Seuraavaksi on aika arvioida keittiösi laitetarpeita. Tämän suunnitteluvaiheen aikana sinun tulee tarkastella keittiösi ruoanvalmistusprosesseja ja kaikkia muita asioita, joita keittiössäsi tehdään. Samanaikaisesti sinun on ajateltava keittiösi henkilökunnan päivittäisiä työtapoja. Hyvä keittiösuunnittelu tukee henkilökunnan työtapoja ja helpottaa heidän liikkumistansa keittiössä.

Laitteisto

Ensinnäkin keittiösi laitteiden tulee olla terveys- ja turvallisuusstandardien mukaisia. Höyryn ja savun läsnäolo tekee toimivasta ilmanvaihdosta keittiössäsi todella tärkeää, joten älä yritä säästää rahaa tässä. Toiseksi kaikki laitteet eivät ole samoja kooltaan tai laadultaan. Siksi sinun kannattaa hankkia sellaiset laitteet, jotka eivät vie keittiöstäsi liikaa tilaa. Keittiölaitteiden laatuun kannattaa myös panostaa, koska heikompi laatuiset laitteet voivat mennä rikki nopeasti kovassa teollisessa käytössä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *