Categories
Uncategorized

4 kokeilemisen arvoista keittiön sisustusvinkkiä

Keittiön sisustus on tärkeä asia arjen sujumisen kannalta. Keittiön tulee olla toimiva ja kodikas tila, jossa ihminen voi laittaa ruokaa vaivattomasti. Tilan suunnittelemisessa on siksi tärkeää huomioida muun muassa tilan koko ja muoto, keittiössä tarvittavat toiminnallisuudet sekä keittiön tyyli.

Käytä vanhoja kehyksiä uudelleen

Näyttävät ja vanhanaikaiset kehykset ovat nyt muodissa. Ihmiset ovat alkaneet käyttämään keittiöissään joko pelkkiä kehyksiä ilman kuvaa tai kehyksiä taulujen koristelemiseksi.

Näppärä ihminen voi tehdä kehykset itse vanhoista laudoista. Tee-se-itse kehyksissä kaiken ei tarvitse olla niin millilleen, kehysten tulee vain sopia keittiöön. Keittiöön voi sopia eri suuruisia kehyksiä, mutta nyrkkisääntönä sinun ei kannata kehyksistäsi liian suuria tai pieniä.

Jos et ole käsistäsi taitava, voit myös ostaa valmiit kehykset helposti netistä. Kehys 70×100 ilman kuvaa voi tuoda keittiöösi mukavaa persoonallista tunnelmaa.

Vanhanaikainen tiiliseinä

Tiiliseinä tuo rosoa ja lämmintä tunnelmaa keittiöön. Vastapainona tiiliseinän kanssa toimivat hyvin teräspinnat. Valkoinen raikastaa kokonaisuuden, mutta esimerkiksi mustakin toimii hyvin tiilen kanssa, jos kaipaa dramaattisempaa tunnelmaa.

Kokeile erilaisia värejä

Keittiötä voi piristää useilla eri tavoilla. Sisustaja voi esimerkiksi valita seinäpintoihin tai välitilan laattoihinsa värisävyn, joka tuo kontrastia muuhun keittiöön tai toimii mukavana väriläiskänä muuten vaalean sisustuksen keskellä. Perinteisten laattojen vaihtoehtona välitilaan voi myös asettaa esimerkiksi laminaatti- tai lasilevyn.

Kodinkoneiden asettelu

Keskeinen osa mitä tahansa keittiötä ovat totta kai myös kodinkoneet. Koska kodinkoneet vievät keittiöstä suuren tilan, ei ole yhdentekevää, minkälaiset laitteet ihminen valitsee keittiöönsä.

Mikäli tavoitteena on mahdollisimman selkeä ulkoasu, voi kodinkoneet kätkeä kaapinovien taakse eli valita integroidut keittiökalusteet. Modernimpaa tyyliä kaipaava voi puolestaan valita keittiöönsä näyttävät, teräksiset laitteet, mikä tuo ruoanlaittoon ammattimaisuutta.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *