Categories
Uncategorized

Lihamyllyjen pikakurssi – Miten valitset oikean lihamyllyn ja käytät sitä

Mitä hyötyä oman lihan jauhamisella on

(Itse jauhettu liha maistuu monien mielestä maukkaammalta)

Jos et vielä tiedä miksi sinun kannattaa jauhaa oma lihasi, et varmaan ole seurannut tänä blogia kovin pitkään. Lihan jauhamisella on monia hyötyjä, mutta tulen tässä artikkelissa käsittelemään vain joitain niistä.

Ensinnäkin lihan jauhaminen on turvallisempaa. Valmiiksi paketoitu liha voi sisältää lihaa sadoista tai jopa tuhansista eri eläimistä. Valmiiksi jauhettu liha ei myöskään tyypillisesti tule myöskään eläinten parhaimmista osista. Siksi sinun täytyy olla erityisen varovainen valmistaessasi kaupan jauhelihaa.

Itse jauhettu liha on maukkaampaa. Ellei teurastajasi ole loistava, joudut ostamaan ruokakauppojen tarjoamia lihoja. Yleisesti ottaen tiedät vain kaupasta ostamasi lihan rasvapitoisuuden – kaupat eivät välttämättä kerro lihan alkuperämaata tai mistä eläinten osista lihasi on jauhettu. Jauhaessasi lihasi kotona voit itse päättää mitä eläinten osia jauhat lihaksi. Voit näin säädellä jauhelihasi rasvapitoisuutta paljon paremmin ja valmistaa esimerkiksi paljon maukkaampia hampurilaispihvejä.

Parempi koostumus. Valmiiksi paketoitu liha makaa paketissaan jopa viikkoja hitaasti mennen pilalle. Jauhamalla lihasi tuoreena se säilyy parempana ja pysyy koostumukseltaan. Saat näin valmistettua parempaa ruokaa itsellesi itse jauhamasta lihastasi.

Se on trendikästä. Omien makkaroiden tai jauhelihapihvien valmistaminen alusta loppuun on aika siistiä ja mikä parasta – edullisempaa.

Miten valitset oikean lihamyllyn

Vaikka lihan jauhaminen on mahdollista myös monitoimikoneella sinun kannattaa ostaa oikea lihamylly ja laadukas veitsi, jos aiot jauhaa lihaa säännöllisemmin. Hyvälaatuisella veitsellä saat leikattua lihoistasi sopivia viipaleita lihan jauhamiseksi ilman, että joudut tekemään ruoanlaitostasi taistelua. Laadukkaalla lihamyllyllä saat taas jouhevasti jauhettua lihasi sopiviksi suikaleiksi ilman turhaa riuhtomista. Laadukkaat lihamyllyt ja keittiöveitset myös kestävät pidempään. Lihamylly ja laadukas keittiöveitsi eivät ole siis välineitä, joissa haluat säästää rahaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *